Meer informatie? Neem contact met ons op of bel ons op 070 - 41 52 185

Monumentale locaties voor evenementen Landgoed te Werve Kasteel De Hooge Vuursche Te Werve Buiten De Lindenhof

  • visual
    • Heerlijke BBQ recepten van Jef de Chef
    • Kamadoo Joe BBQ
    • Te ervaren bij Te Werve Buiten, Rijswijk
    • Unieke buitenlocatie aan het water
    Download hier de brochure

BBQ Recepten van Jef de Chef

De "all time favourite" barbecue recepten van onze chef- kok Jeffrey!

Jeffrey is chef-kok bij Te Werve en de Kamado Joe is een vast onderdeel in zijn keukenroutine. Hij deelt twee van zijn favoriete recepten met ons: de makkelijk te bereiden tortilla met geitenkaas en de boterzachte zalm met boterboontjes. Ook zonder Kamado Joe kunt u deze prima op uw eigen barbecue bereiden!

Jeffrey is chef kok bij Te Werve en de Kamado Joe is een vast onderdeel in zijn keukenroutine. Hij deelt twee van zijn favoriete recepten met ons: de makkelijk te bereiden tortilla met geitenkaas en de boterzachte zalm met boterboontjes. Ook zonder Kamado Joe kunt u deze prima op uw eigen barbecue bereiden.

Tortilla met geitenkaas

Bereiding:
Steek de barbecue aan en breng hem naar een temperatuur van 180°C. Leg het Cast Iron Grillrooster er in en laat deze goed opwarmen. Draai de geitenkaas samen met de room, zout en peper tot een gladde massa. Snijd de tomaat in dunne plakjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Hak de koriander en munt mooi fijn. Leg de tortilla’suit elkaar en smeer deze in met de geitenkaasmassa. Leg er een plakje tomaat op
gevolgd door rode ui, koriander en munt. Vouw de tortilla dubbel en druk ze goed aan. Leg de tortilla op het grillrooster en draai ze na ongeveer 2 minuten een kwart slag. Draai de tortilla dan na 2 minuten om en dan weer na 2 minuten een kwart slag. Zo maak je een mooi ruitje op de tortilla’s. Snijd ze in punten en serveer direct.

Ingrediënten:
(voor 4 personen):
• 8 grote tortilla’s
• 500 g zachte geitenkaas
• 4 Pommedori tomaten
• 1 rode ui
• 0,5 dl verse room
• 3 takjes verse koriander
• 3 takjes verse munt
• zout en peper
• Cast Iron Grill

Gemarineerde zalm van de speksteen met boterboontjes

Steek de barbecue aan, leg de soapstone erin en breng hem naar een temperatuur van 130°C. Blancheer de getopte boterboontjes en koel ze snel terug in ijswater. Snijd de zalm bij zodat je alleen het mooie dikke gedeelte overhoud. Strooi het zout over de zalm.
Meng de honing met de mosterd en verdeel deze gelijkmatig over de zalm. Pluk de dille en snijd deze grof. Rasp de citroen en verdeel de zest gelijkmatig over de zalm. Strooi een beetje zout over de soapstone en leg de zalm op de huidkant erop. Doe de deksel dicht en laat de zalm rustig garen. Als de zalm bijna gaar is leg je de geblancheerde boterboontjes op de barbecue en gril je deze eventjes kort. Serveer de zalm met de gegrilde boterboontjes.

Ingrediënten:
(voor 4 personen):
• ½ zalmzijde met vel
• 20 g honing
• 10 g grove Dijon mosterd
• ½ bosje verse dille
• zest van 1 citroen
• 500 g getopte boterboontjes,
 alternatief sperzieboontjes
• zout
• soapstone, speksteen

Wat is de Kamado Joe nu precies?
De Kamado Joe is een keramische barbecue met slimme functies en geavanceerde accessoires. Het streven bij Kamado Joe is dat grillen een optimale ervaring voor iedereen moet zijn. Kamado Joe is vooral bekend geworden door het introduceren van het ‘Divide & Conquer’-System. Dit flexibele kooksysteem biedt de mogelijkheden om op gehalveerde kookplaten, stenen en roosters gelijktijdig direct- en indirect te kunnen koken op verschillende hoogtes. Daarnaast kwam Kamado Joe al eerder met een gepatenteerde aslade, zodat je zonder knoeien de aslade leegt. Daar worden we blij van!

Hoe werkt de Kamado Joe?
Door de speciale vormgeving van de Kamado Joe heeft hij een uitstekende warmtegeleiding. Het dikke keramiek houdt in zomer en winter de warmte goed vast. Vandaar dat je het apparaat het hele jaar door kunt gebruiken. In deze met houtskool gestookte barbecue is de temperatuur nauwkeurig in te stellen.
Hierdoor krijg je de heerlijke roastingsmaak op al je gerechten. Je proeft het pure van het buitenleven!

Nog meer zin BBQ & food? Lees het Magazine Fire&Food.

Bel mij

Heeft u een vraag? Klik op onderstaande button en wij nemen contact met u op. U kunt ook zelf bellen met: 070-41 52 185.

Contact

Maak kennis met ons salesteam

U kunt voor al uw vragen contact opnemen met ons salesteam.

Salesteam